timo hellman Vox populi, vox Dei.

Intin kasvisruokapäivä ja konservatiivisuus

Ihan oikeassa sodassa oikeita ihmisiä ampuneet suomalaiset sotilaat söivät hyvin paljon kasvisproteiinia.

Uudenmaan Prikaatin varusmiestoimikunnan (VMTK) aloitteesta tulleet kaksi (2) kasvisruoka-ateriaa viikossa asepalvelustaan suorittaville on synnyttänyt älämölön koska nykyinen aikakausi suosii koliikkityyppistä käyttäytymistä aikuisilla.

Jotta ilmiöstä voitaisiin päästä eroon, sitä pitää ymmärtää.

Tyypillinen konservatiivi ei mielestäni ota huomioon historiaa vaan oman narratiivinsa siitä, huomista hänelle ei ole olemassakaan ja hän haluaa pitää visusti nykyisyyden ennallaan. Hän ei pane painoa sille, että Suomen kenttäharmaissa taisteli muslimeja ja että Suomi miehitti jatkosodan aikana aluetta jota se ei ollut Tarton rauhassa saanut.

Häntä ei kiinnosta tieteelliset tutkimustulokset jos ne eivät pönkitä hänen nykyisyyttään.

Hänellä on siis alitajuinen narratiivi oman elämänsä muodostamasta nykyisyydestä ja siksi hän ahdistuu intin kasvisruokapäivistä, sukupuolettomista vessoista ja transihmisistä.

Suljetaan tästä pois ilmiselvä populismi tähän kukkakaalipirtelötyyliin: linkki

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

ok... En tiedä muista mutta omalle kohdalleni ei tuo pidä paikkansa...
En ole ahdistunut mutta onhan sukupuolettomat vessat tyhmä ajatus, en sano etteikö niin voisi myös olla mutta parempi on kun on omat molemmille..

Kasviruoka päivä olisi minulle ok jos kyse olisi kunnon Suomalaisista kasviksista. Mutta kyse jostain intiasta (mistälie) tuodusta Soijasta!

Eikä tuollaisseelle kasvisruoalle ole mitään kunnollista syytä!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miksi ette huuda, että Armeijassa pitää syödä vain SUOMALAISTA ruokaa!! SUOMALAISIA PERUNOITA,Porkkanoita jne. Jos vain on mahdollista olosuhteet on mitä on Suomessa.. Miksi ette tästä pidä ääntä?

Lihakin voisi olla Suomessa kasvatettua, tapettua, jne.. Oikeastaan siihen hommaan voitaisiin sivarit laittaa!

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #3

Miksi et Petri huuda että kaikissa julkisesti toimivissa ruokaloissa on syötävä vain suomalaista ruokaa? Miksi et pidä tästä ääntä vaan pelkästään armeijan osalta?

Luulen ettei sua muuten koko suomalaisuus-aspekti ole aiemmin juuri kiinnostanut, nyt siitä sai sopivan keppihevosen jolla taistella pahaa kasvisruokaa vastaan. Voithan toki todistaa mut vääräksi osoittamalla miten olet vaatinut aina suomalaista ruokaa tarjottavaksi.

Ei kai sivareita nyt sentään voi lihoiksi kasvattaa ja tappaa, vähän nyt taisi lähteä mopo keulimaan.

Pullamössö-lumihiutaleet ovat pahoittaneet eniten mielensä tästä hyvin maltillisesta muutoksesta joka on järkevä niin ympäristön kuin terveydenkin kannalta, on vissiin totuttu jouluun ainaiseen kun tämä on nyt suurinpiirtein ihmisoikeusloukkaus vaikka pinaattilettuja ja perunavelliä on syöty mukisematta vuosikymmeniä ilman punavihreää ideologiaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #6

Siis minusta meidän pitäisi kaikissa julkisilla/pakotetuissa paikoissa syöttää SUOMESSA tehtyä ruokaa jos se on mahdollista, ja armeijassa se olisi!

"Ei kai sivareita nyt sentään voi lihoiksi kasvattaa ja tappaa, vähän nyt taisi lähteä mopo keulimaan." Mitä ihmettä? Siis sivarit kasvattaisi lehmiä ynm.. auttaisi navetta hommissa, ja ne eläimet syötettäisiin sit armeijassa oleville, näinhän se pitäisi tehdä sodan aikanakin!

" järkevä niin ympäristön kuin terveydenkin kannalta"

Tästä voidaan olla erimieltä kyllä! EI ainakaan parempaa ole terveyden kannalta syödä jotain soijaa!

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #9

"Siis minusta meidän pitäisi kaikissa julkisilla/pakotetuissa paikoissa syöttää SUOMESSA tehtyä ruokaa jos se on mahdollista, ja armeijassa se olisi!"

Miksi sitten huudat siitä vasta nyt?

"Mitä ihmettä? Siis sivarit kasvattaisi lehmiä ynm.. auttaisi navetta hommissa, ja ne eläimet syötettäisiin sit armeijassa oleville, näinhän se pitäisi tehdä sodan aikanakin!"

Heh, pieni sarkasmini taisi mennä ohi koskien ilmaisutapaasi ;)

"Tästä voidaan olla erimieltä kyllä! EI ainakaan parempaa ole terveyden kannalta syödä jotain soijaa!"

Voihan sitä olla eri mieltä vaikka maapallon pyöreydestä jos siltä tuntuu ja perusteluksi vain huutaa niin kovaa kuin pystyy. Jos soijaa niin paljon vastustat niin kai olet selvittänyt mitä syömäsi liha on syönyt? Valtaosa Suomeenkin tuodusta soijasta kun päätyy eläinten rehuksi eikä kasvissyöjien lautaselle päädy kuin murto-osa siitä määrästä :) Mutta näinhän se muuttuu terveellisemmäksi, eikös?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Jos oikein tiukka paikka tulee, syötetään varusmiehille sivarisoppaa:D

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Muutama setä palveli 1939-1944 talvi ja jatkosodassa, heidän toteamus ruokahullosta. Suomen armeijalta sait herneet, perunat, porkkanat ja silakat, saksalaisilta tuli lihat, olisivat kuulemma kuolleet nälkään ilman saksalaisia.

Tämä tosin vain kuultuna. En epäile yhtään setieeni kertomaa, jokainen palveli armeijassa 5.5-4.5 vuotta osalla venähti 1945 keväälle Kilpisjärvellä.

Kiiski keittokin oli suurta herkkua.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Intissä oli aina todella ärsyttävää lähteä marssimaan tai tetsaamaan kasvisruokailun jälkeen..
Ei niistä kasviksista saa mitään virtaa mitä varusmies tarvii..

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Intissä oli ainakin 80-luvun alkupuolella kasvisruokapäivä joka torstai: hernekeittoa ja pannukakkua. Mutta sitä ei ehkä mielletä kasvisruoaksi juuri siksi, että se ei ole kukkapirtelöä tms uutta ja muodikasta?

Sitten kun Suomen armeija lähtee taas kerran marssimaan kohti Uralia, se vaatii tietysti ihan kristillisellä tavalla teurastettua läskiä syödäkseen, koska meidän arjalainen rotumme on niin eläinrakas:

The Eternal Jew

(Laitan tuon linkin vain siksi, että itse kukin voi nähdä, missä nykyisen "maahanmuuttokriittisen" keskustelun alkulähteet ovat.)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Pahoin pelkään, että 80-luvulla se hernekeitto jo sisälsi sorkkaeläimen palasia, toisin kuin ilmeisesti sota-aikana.

Toinen juttu sitten on, useinko armeijassa tarjoillaan makkaraa ja minkälaista. Siinä makkarakeitossa ei välttämättä ole lainkaan lihaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eikös se ole jo vuosikausia sitten todistettu haastattelututkimuksen voimalla, että suomalaisten suosikkivihannes on juurikin lenkkimakkara?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hernekeitossa oli runsaasti sattumia, eli lihaa. Pannarin kruunasi mansikkahillo. Itse palvelin 1974-75 mielestäni elämäni huoletontia aikaa.

Aamulla kerrotiin asuste miten pukeudutaan, ei pettänyt koskaan, aina sopivasti.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

"Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kuk­ka­kaa­li­pir­te­lön voimalla"

Jos tuo on suora lainaus puolustusministeriltä, sillä se oli jossain näkemässäni lehdessä, on hänen tietämyksensä maailman armeijoista on vähäinen. Yksi suurimmista armeijoista, jolla on käytössään myös ydinase, on Intian armeija. Intialaisista 40% on kasvissyöjiä ja mitä luultavimmin sama suhdeluku on armeijassa.

Käytännössä Intian armeija on sotatilassa Pakistanin kanssa ja niiden välillä on laukausten sekä tykkitulen vaihtoa. Eli siellä taistellaan linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimin. Toivoisin toki, etteivät taistelisi sitäkään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pieni korjaus blogitekstiin. Kasvisruokaa siis tulossa kahdelle aterialle, ei kuitenkaan samalle päivälle. Kasvisruokapäiviä ei siis ainakaan vielä ole tiedossa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

https://www.suomenuutiset.fi/ps-nuoret-varusmiehia...

Minusta persunuorukaiset ovat aivan oikeassa. Kasvisruoka saattaisi vaikuttaa varusmiehen vireystilaan, kiihoittavasti kun tuli kuitua ja proteiinia noppasopan sijaan. Kaiken lisäksi, persunuoriso tietää että soija kasvattaa tissit joten varusvaraston kuppikokovalikoiman monipuolistaminen toisi aivan turhia kustannuksia.

Viimeisimmät tiedot kertovat että Työmies Putkonen aikoo perustaa työryhmän selvittämään voisiko räjähtävien lepakoiden valmiiksi mureaa lihaskudosta (tai siihen verrattavissa olevaa) käyttää kohottamaan mieskuntoa ja nostamaan lähitaistelukykyä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Minusta sen kasvisruoan voisi tarjota ihan vain tavallisena ruokana, ilman erityistä mainostamista kasvisruokana. Kun asiasta ei tehdä numeroa, niin se otetaan paremmin vastaan. Ideoginen paasaaminen kasvisruokapäivistä saa vain monella karvat pystyyn ja ruokaa ei syödä periaatteesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinhän se oli tarkoitus ennenkuin PM tarttui persunuorten täkyyn joka oli tyypillinen bannonilainen ansa.
Meillä ei ole varaa ministereihin jotka tarttuvat kv äärioikeiston täkyihin.
Seuraavaksi joku vale että intissä ei saa enää piparkakkuja jouluna koska NWO ja NWOn islamisaatio. Näitähän on ollut.
Tämä soijasaatiopuhe on ihan samasta p-skamyllystä ja typerä puolustusministeri tarttuu siihen koska on typerä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Vegaani kärsii armeijassa varmasti rankasta moraalisesta ristiriidasta, koska hän ei hyväksy eläinten tappamista mutta ihmisten tappaminen on hänestä OK. Kasvit ovat muuten aivan yhtä elollisia olentoja kuin eläimetkin, joten kasvissyönti on aivan yhtä moraalitonta kuin eläintenkin syönti. Ihminen on vain kehittynyt sekaravinnon syöjäksi, emmekä mitenkään tulisi toimeen pelkästään elottomalla ravinnolla, toisin kuin monet bakteerit ja sienet.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tässähän käy niinkuin kaikessa muussakin pikkuhiljaa suomessa: vastuu siirretään kansalaisten lompakoihin. Varusmiehet rupeavat hamstraamaan kassulle ja leireille enemmän tonnikalaa ja nötköttiä.

Toimituksen poiminnat