timo hellman Vox populi, vox Dei.

Urheilu vai liikunta

Vähän kaikesta leikataan,  kiristetään tai supistetaan (paitsi yritystuista),  joten on melko luonnollista,  että Suomen olympiakomitealtakin aletaan penätä tulosvastuuta sosiaalitu.... valtionavustusten suhteen.

Simmotti.  Koska nykyään käsitteiden sekoittuminen on normaalia, urheilu ja liikunta sekoitetaan hyvin usein toisiinsa. Seura- ja junioritason urheilu nähdään hyvin usein keinona kohentaa kansakunnan terveyttä. Lienee selvää,  että olympiakomitean kanssa ollaan pääosin jo nextillä levelillä eli ammattilaisurheilussa, jossa tuloksia tehdään aivan muun kuin sunnuntailenkkeilyn pohjalta.

Minusta olisi kivaa tehdä pesäeroa.  Jos haluamme terveitä ihmisiä,  tuemme liikuntaa. Jos haluamme ammattilaisia ja mitaleja,  tuemme urheilua.

Itse haluaisin  Valde Veronmaksajan lompakosta nyhdettävän riihikuivaa lähinnä liikuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Liikunnan tukemisella on aika hyvät vaikutukset kansanterveyteen. Se ei kuitenkaan näy suoraan euroina missään, eli siitä kannattaa säästää.

Pekka Pylkkönen

Eikös noita yritystukia leikattu 150 miljoonaa pelkästään Tekesin osalta? Tai no kun kärkihanketukien kasvu huomioidaan niin noin 120 miljoonaa. Tuskin miltään sektorilta leikattiin yhtä suurella prosentilla.

Mutta joo, samaa mieltä. Harrastusmahdollisuudet pitävät ihmiset virkeinä. Ammattiurheilu ei ole valtion tehtävä.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman
Pekka Pylkkönen

Eikä tarkoitus ollut sanoa ettei niissä olisi leikkaamisen varaakin. Esimerkiksi kauppa-alustuet ovat melko naurettavia. Valtio maksaa kymmeniä miljoonia vuodessa jotta porukka pääsee kerrostalon kokoisella diisselmoottorilla varustetulla paatilla ryyppäämään merelle.

Ehkä hassuinta tässä on se että leikkaukset osuvat kovimmin Tekesiin jonka projekteista sentään syntyy uusia tuotteita ja bisneksiä. Sen sijaan nuo Itämeren kaljakelluntatuet jopa kasvavat hiukan.

Toimituksen poiminnat