timo hellman Vox populi, vox Dei.

Suomi häviäisi sodan Venäjälle, kissaa ei kiinnosta

Kapteeni Obviousin tietotoimisto ilmoittaa,  että Suomi häviäisi Venäjälle aseellisessa konfliktissa.

Luonnollisesti jo materiaali- ja miesylivoiman massa riittää Venäjän voittoon, vaikka meillä olisikin parempia taktiikkoja. (Onko meillä?)

 

Ei tässä nyt kuitenkaan pelästyä tarvitse. Eikä ajaa Suomea Natoon kuin kyytä pyssyyn.  Koko Euroopan tulisi vain kääriä hihat ja alkaa pyrkiä systemaattisesti eroon energiariippuvuudesta Venäjään. Tässä auttavat sovellukset niin hamppudieselissä (linkki) kuin LED-valoteknologiassa ja jokakodin aurinkoenergiassakin. Kun Venäjän tulot fossiilisen polttoaineen viennistä romahtavat, sen on pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa toimia täysijärkisenä toimijana maailmanmarkkinoilla sekä satsata innovointiin asehankintojen sijaan - muuten mm. aivovuoto maasta ei lopu.

Jo nyt jokaisessa Suomen seutukunnassa tulisi olla oma biodieseltislaamo ja kunnollinen energiasuunnitelma.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mielenkiintoisia näkemyksiä, kyllä tuossa ihan järkeä on. Hamppudieseliä emme saa, koska "hamppu" aiheuttaa yksissä toiveita, toisissa hysterian. Biovoimaloiden osalta samaa mieltä, kannattaisin mieluiten paikallista energiantuotantoa. Parisataametriset vappuhyrrät vaan eivät ole siihen minkäänlainen ratkaisu, vaikka puhalluksena ja "pienvesipuhdistamojen" hengessä rakenteellisen korruption muotona bisnestä ovatkin.

Anteeksi, siis eihän meillä ole Suomessa korruptiota, jos onkin niin pitää luottaa poliitikkojen sanaan että he seisovat vahvoina sellaisten houkutusten edessä.

On aivan täysi sattuma, että puhdistamoista tuli Sipilälle massia kunnolla ja hän vain hyvän hyvyyttään maksoi puolueen velattomaksi ensi töikseen. Ministerinä vesijäteasetuksen junaillut Paula Lehtomäki on eduskunnasta putoamisestaan huolimatta nyt Sipilän valtiosihteerinä, ei se varmasti tuohon edelliseen liity mitenkään. Tuulivoimatariffia viritteli ihan vaan luonnonystävän innolla Pekkarinen, sellainen samoilijatyyppi kun on, mutta sattumalta hänen vävypoikansa sattui olemaan alalla vaikuttamassa. Tosin on se vihreys Pekkaristen perheessä sen verran tunnettua, että varmasti kyse on vain siitä että tytär on löytänyt omiin arvoihinsa sopivan ympäristöihmisen. Maurikin vaan pyyteettömästi toimi ministerinä yhteiskunnan, peräti globaalin paremman huomisen puolesta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jonnekkin hävisi (huumausaineettoman) hampunviljelyn kokeiluhalukkuus jona tuotoksina olisi voitu valmistaa hamppuöljyö, hamppudiseliä, hamppukuituja, hammpupaperia, hampputuoleja, hamppukankaita, hamppusellua, hamppumuovia, hamppulasia, hamppulihaa, hamppuleipää, hamppu olutta, hamppu maitoa, hamppuvanukasta... ja mitä sitä nyt keksisikään, tosin nythän samoja tuotteita aletaan tekemään Venäläisestä puusta valmistetusta sellusta esim kankaita, polttoainetta, jäätelöä ja lihankorviketta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Niin ja ennen hamppua oli aikeissa rypsi, rapsin, perunan ja hevonkakan kokeilu jotka nekin katosivat, mutta ei suomeen ole saatu yhtää suurta aurinkovoimalalähiötä, windside-tuulivoimala puistoa tai aaltovoimalaa. Ja taitaa Imatrakin olla yhä pdottuna eikä vapautettuna vuoteen 2020-mennessä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Käsittämätöntä naivismia. Eikö energian hinta ole jo laskenut niin paljon että Venäjän olisi jo pitänyt rauhoittua? Mitä enemmän hinta se laskee, sitä agressiivisemmaksi Putin tulee.
Venäjä on avannut uusia rintamia, piti ehdottomasti päästä sotimaan Syyriaan, jossakin vaihessa on Suomenkin vuoro. Jokainen venäläinen kantaa geeneissään Suuren syntymämaansa mahtavuutta, erinomaisuutta ja laajentumishalua. Miten tiikeri voisi päästä raidoistaan?

Rationaalinen romantikko voisi käyttää lyhyempää muotoa romantikko:)
Venäjä on ryöstänyt kotini, tappanut sukulaisiani, ajanut minut kaksi evakkoon. Vieläkään ei ole tullut minkäänlaista sovinnon elettä. Rauha on vain välirauha venäläisten kannalta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Niin ja taisi Putinismi-Katariinismiin kuulua että jokainen Ruurikin jälkeläinen kantaa ylpeinä Suomalaisia geenejä ja elää unessa että rajan takana on liittoutumaton toveri Suomi, kuin luostari munkkein veli (onhan kristinuskokin tullut mahtavien suomalaisten kauppamiesten ja varjagisoturien mukana idänkautta Bysantista). Tosin Sumalaisen maailman kuvan mukaanhan tämän maan löysi, kansoitti ja käänsi kristinuskoon germaanilainen viikinkipäälikkö Erik Jedvardsson Englantilaisen luopio piispa ystävänsä Henrikin kanssa sekä saattoivat maan kivikaudelta keskiaikaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllä Putin on selvästi rauhoittumaan päin. Jokin näkyvä symbolinen hinta Euroopan on kuitenkin saatava siitä, että Krim jää Venäjälle. Valvottu poistuminen Itä-Ukrainan lisäksi myös Transnistriasta?

Suomi kyllä pärjää, jos pitää kiinni Euroopasta eikä rupea tekemään entistä suurempia "puolueettomia" energiadiilejä.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Tappelemmeko me sitten viimeiseen reserviläiseen ja aseistamme lapsetkin, jos ja kun Venäjä marssittaa loputtomia reservejään rajan yli? -.-

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eiköhän siinävaiheessa suomi vaadi aikalisää, laittaa valituksen YKn ja lähetä adjuntantteja sekä rauhanneuvottelijoita kremliin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eipä kiinnosta sekään parivuotta sitten ollut natomyöteinen tutkimus että Neuvostoliitto olisi nujertanut nuoren Suomen parssa päivässä jo talvisodan alussa koska heillä oli Suomeavastaan mies- ja ase-ylivoima. Ei kuitenkaan oteta huomioon että suomella olli henkinen- ja yhteisöllinenylivoima joita ei voi mitata millään mitta taulukoilla. Tämän päivän suomella olisi ehkä ylivoima poliittisesti mutta myös yksilökeskeisesti.

Toimituksen poiminnat