timo hellman Vox populi, vox Dei.

Maltan translaki on hieno asia - koska Suomeen?

 

Eilen 1.4. Maltan parlamentti hyväksyi maahan uuden translain, jonka mukaan:

- täysi-ikäinen voi ilmoittaa sukupuolensa väestörekisteriin itse

- syntyvän lapsen sukupuolen määrittelemistä voi lykätä

- tahdonvastainen, ei-lääketieteellinen sukuelinkirurgia intersukupuolisille lapsille kielletään

 

Suomessa tällä hetkellä translain uudistus on lykätty tulevan eduskunnan päätettäväksi. Asiaan olisikin viimeistään tulevalla vaalikaudella saatava ratkaisu ja ilkeämielinen kapuloiden rattaisiin laitto olisi syytä lopettaa. Intersukupuolisuus ilmiönä ei muodosta haittaa sivilisaatiolle ja siksi se tulisi hyväksyä osana normaalia elämänmenoa. Intersukupuolisten ihmisten tukeminen on tärkeää varsinkin murrosiän kuohuvassa vaiheessa, jolloin haetaan omaa minäkuvaa ja suhdetta ympäröivään maailmaan.

Kyse ei ole pimpistä tai pippelistä ja niihin liittyvistä arvotuksista, vaan yksinkertaisesti pragmaattisen ja monisyisen kansalaisyhteiskunnan luomisesta.

 

Meille piraateille yksilönoikeudet ja valinnanvapaus tässäkin suhteessa ovat tärkeitä. Siksi puolueohjelmassamme onkin tällainen agenda:

Sukupuoli

Ei ole kohtuullisia perusteita ylläpitää ja vahvistaa tiukkoja yhteiskunnallisia sukupuolikategorioita.

Valtion ei tarvitse tietää yksilön sukupuolta tai seksuaalisuutta eikä näitä tule merkitä mihinkään rekisteriin ellei kansalainen itse pyydä. Henkilötunnusjärjestelmä on muutettava sellaiseksi, ettei siitä voi päätellä sukupuolta. Sukupuolen korjaamisen ei pitäisi kuulua valtiolle mitenkään eikä sitä saa hankaloittaa esimerkiksi avioero- tai sterilisaatiovaatimuksilla. Myös vanhemmuudesta tulee poistaa sukupuolisidonnaisuus.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Toivottavasti ei ikinä Suomeen.

Heli Hämäläinen

Eli tämä Arton lausahdus tarkoittaa seuraavaa:

1) Valtion tulee järjestää kalliit ja tarpeettomat psykiatriset tutkimukset henkilöille, jotka haluavat muuttaa väestörekisteriin sukupuolimerkinnän. Arto haluaa siis ostaa kirjaimen. Tämä raha voidaan säästää vaikka Arton lapsilisistä.

2) Intersukupuolisen eli fyysisesti kummankin sukupuolen tunnusmerkkejä kantavan ihmisvauvan sukupuoli pitää arvata rekisteriin, jotta sen muuttaminen olisi myöhemmin vaikeaa.

3) Intersukupuoliset lapset pitää silpoa vauvoina, jotta he murrosiässä tekevät itsemurhan kun heidän genitaalinsa on leikelty vastoin heidän omaa käsitystä sukupuolestaan

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hienoa, että ajatte asiaa, joka on saatava järjestykseen myös Suomessa seuraavalla hallituskaudella. Olen parin vuoden ajan seurannut Muutoksen ja Piraattien touhuja kansalaisyhteiskunnan kehittämislinjojen tiimoilta. Täytyy todeta, että teillä on parempi ohjelma ja verrattomasti fiksummat vetäjät.

Kari Savinen

Olettekohan nyt aivan oikeilla jäljillä ? Onko kaikki "inkkarit kanootissa"
Että ihmiset voisivat itse ilmoittaa väestörekisteriin oman sukupuolensa ?

Rekisterinpitäjillä pitää sitten kiirettä, kun teikäläiset ilmoittavat vaikka niin, että tänään tuntuu siltä että olisi parempi olla mies ja palataan taas huomenna asiaan, miltä tuntuu silloin ?

Huovisen tärkein asia kuulemma ministeriksi tultua, oli juuri translain muuttaminen, no hän ei sitten saanut mitään muutakaan aikaan !

Eiköhän nyt olisi parempi tosissaan miettiä näitä maamme tulevia talous- ym. asioita. Maailmassa on kyllä tosiaankin paikkoja jossa jotkut jutut ovat paremmin kuin suomessa, voisihan sitä käydä tutustumassa paikanpäällä ensin ettei tulisi ostettua "sikaa säkissä"

Heli Hämäläinen

Siinäpä oiva verotuskohde. Ensimmäinen muutos maksuton ja sitten 100 euroa muutos. Olen sitä mieltä, että sukupuolenvaihtelunhalu pelastaa valtiontalouden.

Kari Savinen

Skenaario se on tämäkin ! mutta tuloa kaikki

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Guzenina-Richardsson torppasi lainmuutoksen jo kertaalleen, toimiessaan sosiaali- ja terveysministerinä. Jos jotain hyvää tässä pitäisi nähdä, niin hän myös esti Sote-uudistuksen joko tarkoituksellisesti tai kyvyttömyyttään...

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Tuolla logiikalla voisi rajoittaa mm. äidinkielensä muuttamista itse maistraatin sivuilla. Se vain, että se ei päde - ihmiset pääsääntöisesti eivät leiki rekisteritietojensa kanssa.

Toimituksen poiminnat